Po prawie 2 latach jazdy czeszka i wizytach tylko w emidzie w rudzie moge spokojnie ich polecic wszystkim klubowiczom.
Fakt jest taki iz wiekszego nieszczescia jeszcze nie mialem ale podejscie obslugi i serwisu jest na bardzo dobrym poziomie.
Ostatnio co robilem to wymienialem xenona u nich i bylo nie drogo a dobrze.
Witam
Tez korzystam z tego serwisu i mogę ich pochwalić.
Na początku było trudno ( w sumie tylko z serwisem LPG), ale pozostałe usługi OK. Robię u nich przeglądy oraz likwidowałem szkody z AC - jak na razie zero problemów.
Ciesze się, że Wam się udało...
Ja niestety mam trochę gorsze wspomnienia :? stosunkowo krótko mam swoją octavke i do Emidy trafiłem "w poszukiwaniu dobrego fachowca", gdyż pojawił się pewien problem...
otóż, bez żadnych objawów piszczenia, duszenia, szarpania itp. zaświeciła mi się kontrolka silnika wkurzająca sprawa, więc korzystając z faktu iż zbliża się czas przeglądu skoczyłem do Emidy, żeby mi coś na to poradzili obsługa standardowo-"wszystko będzie cacy":/
pomijając fakt niewykonania tak banalnych czynności jak wymiana podświetlenia nawiewów i żarówki lewego kierunkowskazu (pod lusterkiem) -fakt zgłosiłem ustnie kierownikowi w czasie przeglądu, ale powiedział że będzie zrobione -głupi byłem zaufałem nie sprawdziłem
Kierownik zgodnie z moimi oczekiwaniami przyszedł po paru minutach i powiedział, że to nieistotny błąd, skasują mi lampkę i bedzie wszystko OK :/ tak też zrobili -dokończyli przegląd i wszystko miało być CACY :/ (musze jedynie przyznać że cene mieli dość atrakcyjną - ale nie pamiętam choć było to niedawno)
EFEKTY:
Zanim dojeczałem do domu (fakt kawałeczek do Olkusza miałem-60km) lampka znów się zaświeciła :/ ale że miałem przystanek to było już za późno żeby wracać :/ niestety z braku jakichkolwiek oznak że jest coś nie tak zbagatelizowałem zprawe i dopiero trzeciego dnia się zaczęło (musze powiedzieć że prawie nie jeździłem wtedy autem)... silnik po odpaleniu zaczął klekotać jak stary bociek :/ oczywiście Emida w Rudzie w żaden sposób się nie poczuwała do jakiejkolwiek odpowiedzialności -na szczęście Krakowski salon Emidy jakotako zareagował. Wzieli mi autko na lawete i zabrali do sprawdzenia.
Auto niecałe 80km po przeglądzie, gdzie wszysko bylo CACY :/ nie pamiętam dokladnie co ale:
-coś przy alternatorze się posypało
-nagle wyskoczyła wybita końcówka układu kierowniczego
-dwa wycieki (podobno prawie niewidoczne w Rudzie) do zrobienia niemal natychmiast
-no i w końcu się dowiedziałem co z tą kontrolką: siadł zaworek sterowania spalinami, ponoć integralna część turbiny -efekt ładnych pare tysiaków w ASO -na szczęście się nie zdecydowałem, ale do teraz jeżdze bez turba znaczy <3000 obr/min.
Tak więc Jak widać trochę zamieszania i kłopotu mi narobili :x
owszem nie mam pewności, że byłoby inaczej jakby się postarali, ale ich podejście jest poniżej normy !!! :/ w protokole przeglądu wszytko sprawdzone i odchaczone, ale nie chce myśleć w jaki sposób skoro nawet naklejki o nastepnym przeglądzie nie przykleili a jest odchaczona że zrobione :/
Tak więc moja Szkoda już tam więcej swoich kółek raczej nie postawi :/:/:/
Raczej proponuje uważać na to Oni tam wyprawiają :/
PS. tego juz nie jestem pewien, ale chyba podmienili mi korek wlewu oleju -pare razy go widziałem i nie mial żadnych napisów a teraz jest nieziemsko usyfiony i cos tam na nim pisze :/
Dzis po kolejnej wizycie w ASO Emida w Rudzie Slaskiej bezproblemowo Polecam
I sa rabaty dla OCP
robocizna - 12%
czesci - 14%
do konca gwarancji - 7 dni
Koledzy drodzy, ile kosztuje przegląd 30 tys. vel QG1 w Emidzie bo mnie już pili termin?
PS. Coś mi niedomaga ogrzewanie - czy to już zapchany filterek?
Najlepiej zadzwoń- mnie pani krzyknela za 15.000 (olejowy) ok. 800 zl :shock: bo podobno jest już nowy cennik. Poważnie zastanawiam sie nad zakonczeniem przygody z ASO
W kwietniu za przeglad 30.000 km O1 diesel w Emidzie zaplacilem ok.460 zl czesci i robocizna z rabatami dla OCP olej wlasny az taka roznica byla by miedzy O1 i O2 :?:
To jestem po przeglądzie: QG1 30kkm
Rabat 80 zł - książeczka kuponowa otrzymana przy zakupie auta. - wyszło tyle samo jak rabat z OCP i niestety nie można łączyć rabatów :twisted:
To zdarli, mnie robili coś 1,3h, a roboczogodzinę mają po 95zł.
Mnie policzyli z rabatem 12% - roboczogodzina 139zl - czas 1,6h - przeglad 30000km Wymiana filtra paliwa rab. 12% roboczogodzina 139zl- czas 0,3h
to bylo w kwietniu...
W pazdzierniku robilem kolejny przeglad po 15000km i wyszlo : rb/g 139zl czas 1,3h
Wychodzi na to ze O2 jest tansza w serwisowaniu i czas i stawka sa nizsze...
Zamieszczone przez bzyq_74
Z tego co wiem wymiana filtra paliwa co 60 kkm.
Tak jest ale z pewnych wzgledow wolalem wymienic :diabelski_usmiech
Komentarz