ivor-pl,
[o2] Emida Ruda Śląska
Zwiń
X
-
[o2] Emida Ruda Śląska
Witam,
Po prawie 2 latach jazdy czeszka i wizytach tylko w emidzie w rudzie moge spokojnie ich polecic wszystkim klubowiczom.
Fakt jest taki iz wiekszego nieszczescia jeszcze nie mialem ale podejscie obslugi i serwisu jest na bardzo dobrym poziomie.
Ostatnio co robilem to wymienialem xenona u nich i bylo nie drogo a dobrze.
-
-
Ciesze się, że Wam się udało...
Ja niestety mam trochę gorsze wspomnienia :? stosunkowo krótko mam swoją octavke i do Emidy trafiłem "w poszukiwaniu dobrego fachowca", gdyż pojawił się pewien problem...
otóż, bez żadnych objawów piszczenia, duszenia, szarpania itp. zaświeciła mi się kontrolka silnika wkurzająca sprawa, więc korzystając z faktu iż zbliża się czas przeglądu skoczyłem do Emidy, żeby mi coś na to poradzili obsługa standardowo-"wszystko będzie cacy":/
pomijając fakt niewykonania tak banalnych czynności jak wymiana podświetlenia nawiewów i żarówki lewego kierunkowskazu (pod lusterkiem) -fakt zgłosiłem ustnie kierownikowi w czasie przeglądu, ale powiedział że będzie zrobione -głupi byłem zaufałem nie sprawdziłem
Kierownik zgodnie z moimi oczekiwaniami przyszedł po paru minutach i powiedział, że to nieistotny błąd, skasują mi lampkę i bedzie wszystko OK :/ tak też zrobili -dokończyli przegląd i wszystko miało być CACY :/ (musze jedynie przyznać że cene mieli dość atrakcyjną - ale nie pamiętam choć było to niedawno)
EFEKTY:
Zanim dojeczałem do domu (fakt kawałeczek do Olkusza miałem-60km) lampka znów się zaświeciła :/ ale że miałem przystanek to było już za późno żeby wracać :/ niestety z braku jakichkolwiek oznak że jest coś nie tak zbagatelizowałem zprawe i dopiero trzeciego dnia się zaczęło (musze powiedzieć że prawie nie jeździłem wtedy autem)... silnik po odpaleniu zaczął klekotać jak stary bociek :/ oczywiście Emida w Rudzie w żaden sposób się nie poczuwała do jakiejkolwiek odpowiedzialności -na szczęście Krakowski salon Emidy jakotako zareagował. Wzieli mi autko na lawete i zabrali do sprawdzenia.
Auto niecałe 80km po przeglądzie, gdzie wszysko bylo CACY :/ nie pamiętam dokladnie co ale:
-coś przy alternatorze się posypało
-nagle wyskoczyła wybita końcówka układu kierowniczego
-dwa wycieki (podobno prawie niewidoczne w Rudzie) do zrobienia niemal natychmiast
-no i w końcu się dowiedziałem co z tą kontrolką: siadł zaworek sterowania spalinami, ponoć integralna część turbiny -efekt ładnych pare tysiaków w ASO -na szczęście się nie zdecydowałem, ale do teraz jeżdze bez turba znaczy <3000 obr/min.
Tak więc Jak widać trochę zamieszania i kłopotu mi narobili :x
owszem nie mam pewności, że byłoby inaczej jakby się postarali, ale ich podejście jest poniżej normy !!! :/ w protokole przeglądu wszytko sprawdzone i odchaczone, ale nie chce myśleć w jaki sposób skoro nawet naklejki o nastepnym przeglądzie nie przykleili a jest odchaczona że zrobione :/
Tak więc moja Szkoda już tam więcej swoich kółek raczej nie postawi :/:/:/
Raczej proponuje uważać na to Oni tam wyprawiają :/
PS. tego juz nie jestem pewien, ale chyba podmienili mi korek wlewu oleju -pare razy go widziałem i nie mial żadnych napisów a teraz jest nieziemsko usyfiony i cos tam na nim pisze :/
Komentarz
-
-
To jestem po przeglądzie: QG1 30kkm
Rabat 80 zł - książeczka kuponowa otrzymana przy zakupie auta. - wyszło tyle samo jak rabat z OCP i niestety nie można łączyć rabatów :twisted:
Ceny brutto z uwzględnionym rabatem:
Robocizna: - 123 zł
Materiały:
korek z uszczelką (N90813202) - 4,7 zł
olej Castrol 507.00 4,5L (SLX LL3) - 306,0 zł
płyn chłodniczy G12 ++ (HFG096109001) - 4,6 zł
wkład filtra oleju (071115562C) - 28,6 zł
wkład filtra powietrza (1K0129620D) - 69,8 zł
wkład filtra kabinowego (1K0819644B) - 43,6 zł
Razem: 580 zł
Obsługa profi, umyli auto :szeroki_usmiech i zaprosili po następnych 30 kkm :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBza olej 507.00 LL liczą sobie około 250-300zł za 4.5 litra w ASO.
Zamieszczone przez bzyq_74Ceny brutto z uwzględnionym rabatem:
Nie sugerowali wymiany filtra paliwa ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74To zdarli, mnie robili coś 1,3h, a roboczogodzinę mają po 95zł.
to bylo w kwietniu...
W pazdzierniku robilem kolejny przeglad po 15000km i wyszlo : rb/g 139zl czas 1,3h
Wychodzi na to ze O2 jest tansza w serwisowaniu i czas i stawka sa nizsze...
Zamieszczone przez bzyq_74Z tego co wiem wymiana filtra paliwa co 60 kkm.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Ceny brutto z uwzględnionym rabatem:
Materiały:
korek z uszczelką (N90813202) - 4,7 zł
olej Castrol 507.00 4,5L (SLX LL3) - 306,0 zł
płyn chłodniczy G12 ++ (HFG096109001) - 4,6 zł
wkład filtra oleju (071115562C) - 28,6 zł
wkład filtra powietrza (1K0129620D) - 69,8 zł
wkład filtra kabinowego (1K0819644B) - 43,6 zł
Razem: 580 zł
Obsługa profi, umyli auto :szeroki_usmiech i zaprosili po następnych 30 kkm :diabelski_usmiech
Już wiem gdzie pojadę
Komentarz
-
Komentarz